tirsdag 5. juni 2012

Femte juni





Så var festen över, för den här gången.
Och vilken jävla fest det blev! Både för stora och för små. Vi var sisodär 27 vuxna och 16 barn i vardagsrummet. Som tur var sprack himlen upp en listen stund och såpbubbling utomhus blev en kanonkativitet för de mellanstora.
Vad fick Mus för presenter då? Jag hade ju signalerat att "något för utomhus" hade varit fint. Nu har hon fyra skottkärror, typ åtta hink-/spade-/sandpaket, små fina boxar, två små badbassänger, solglasögon, ullskor, en egen laptop, ännu fler djur til bondgården (YES!!), duplo, sparbössa, bestick, en extra gunga, ashäftiga strumpbyxor, en stor bil med hjul (Bobcar eller vad det nu heter), en stor hund med hjul (han heter Harry!) och så många pussar och kramar och gosar att hon var helt mör i kroppen vid läggdags.

Mamsemumsen och Sweet Little Sister har rest hem, Tupp är på jobb och imorn är min näst sista examen. Muntlig. Klockan 15:50

Min KT är vid god vigör. Växer på höjden. Har sått fler morötter och mer sallad. Rädisorna är snart ätbara. Bönorna gror. Majsen och frilandsgurkan har stannat upp och verkar inte helt gilla läget, men vi ger det några veckor till.

I de två trädlådorna jag snickrade ihop förra året är det nu frösått. I den ena blev det en klätterställning och sockerärtor, samt dill och solrosor.
I den andra blir det bara Perserklöver. Ja, klöver! Katterna har tömt sina rumpor i de två lådorna hela vintern/våren så att odla rotväxter var oaktuellt, därmot gör jag vad jag kan för att jordförbättra innehållet så att jag kan använda dem nästa år. I höst ska jag bura inne lådorna så att kattruporna inte kommer ner. Man kan använda vanlig rödklöver eller vitklöver åxå, men de överlever ju gärna vintern så då måste man vända jorden tillv åren om man ska så nåt annat. Därför valde jag perserklöver, som tillför skitmycket nitrogen till jorden, men som dör på hösten och alltså inte skapar merarbete för lilla mig.

Nu vaknar Mus upp från sin förmiddagslur och jag har kastat i mig min andra kopp kaffe och femte prilla. Jag borde plugga, men det regnar ju inte!

2 kommentarer:

  1. Bra! Då vet jag vad jag inte ska köpa! ;)

    Sparka examensstjärt nu, hörru! <3

    SvarSlett
  2. Ha! Sötnos!

    Jag försökte sparka examensstjärt... och det funkade ju lite grann!

    SvarSlett